POČETNA | NAčINI PLAćANJA | O NAMA | KONTAKTI | SOLINGEN ODRŽAVANJE

SOLINGEN WEB SHOP

Košarica

0,00 Kn

Proizvoda u košarici: 0

Narudžba

O nama

Tvrtka Pro-Trade d.o.o. već je duži niz godina sinonim za kvalitetu na hrvatskom tržištu, a od 2012.g našem bogatom iskustvu i ponudi dodajemo još jedan renomirani svjetski brand.

CS-Grupa , Solingen još je davne 1829.g započela proizvodnju suđa i pomagala za dom od nehrđajućeg čelika, a do danas se zadržala među najboljim svjetskim proizvođačima zahvaljujući poznatoj Solingen kvaliteti o čemu najbolje svjedoči zastupljenost proizvoda u čak 48 zemalja svijeta.

Osnovne značajke proizvoda CS-Grupe su kvaliteta, inovativnost i prihvatljiva cijena.

Paleta proizvoda obuhvaća sve potrebno za dobro opremljeno domaćinstvo: suđe za kuhanje, kuhinjski pribor, aluminijske tave , noževe te praktična kuhinjska pomagala.

Proizvodi se neprestano unapređuju, a ponuda obogaćuje i to pod motom:

MI RADIMO ZA VAŠ USPJEH!

Zašto Hama?

Zato što, kad je riječ o Hama proizvodima, gotovo da i ne postoji aktivnost iz bilo kojeg područja  foto, video, audio, multimedije, navigacije, mobilnih tehnologija, video igrica, školskog programa, dom i život programa, svijet slike programa, auto HiFi oprema, a da se pri ruci ne nađe kakva Hama sitnica koja "život znači".

Predugo bi nas zadržalo nabrajanje pojedinih artikala, jer i sama pomisao na preko 20.000 proizvoda Hama-e ulijeva povjerenje i daje sigurnost da će svatko pronaći uređaj ili pribor potreban u svakodnevnom radu, slobodnom vremenu ili hobiju. Uostalom, Hama nudi veliki broj bogato opremljenih i ilustriranih kataloga i brošura koji su siguran vodič u odabiru traženog artikla.

Kako je počelo?

Sve je počelo sredinom 1990. godine, kada je u zagrebačkoj Bauerovoj ulici 28 utemeljen Video Studio & Shop „Silvio“  s ciljem plasmana video, audio i foto proizvoda poznatih svjetskih proizvođača. Poslovna procjena da se tržište osvaja ispunjavanjem želja "malog kupca" , ali i pružanjem kompletnog inženjeringa za velike potrošače, uz povoljne cijene i servisnu podršku, dovele su do toga da je maleni Studio u nekoliko godina prerastao u PRO-TRADE, poduzeće za unutarnju i vanjsku trgovinu i zastupstva, d.o.o.

Kako smo rasli?

Uz proizvode Hama, sredinom devedesetih godina u zastupstvu smo imali uređaje za kontrolu prometa tvrtke TRAFFIPAX iz Dusseldorfa koji predstavljaju sam vrh primjene svjetske tehnologije. Isto se odnosi i na program sigurnosnih uređaja pod nazivom ROBOT koji se također ugrađuje u sustave TRAFFIPAX. 

Njihova upotreba je višestruko isplativa, ponajprije zbog činjenice da prisustvo takve kontrole prometa smanjuje broj prometnih nezgoda, a time i žrtava. No, primjena ROBOT-a je mnogo šira TRAFFIPAX uređaji koriste se posebno za kontrolu brzine vozila i za evidenciju prolaska kroz crveno svjetlo. Spomenutu opremu koristi  prometna policija gotovo u svim razvijenim zemljama Europe i svijeta. U 1998.godini prekida se suradnja s ROBOT-om i TRAFFIPAX-om zbog neisplativosti poslovanja. 
Između 1996.1998. godine naša firma je generalni zastupnik tvrtke TDK za Republiku Hrvatsku. Do prekida poslovne suradnje s naše strane dolazi zbog krive procjene tvrtke TDK o hrvatskom tržištu, pošto je njihov stav za 1998. godinu bio dvostruko povećanje prodaje audio i video kazeta, a mi smo tvrdili da hrvatsko tržište ide u pravcu CD i digitalnih medija. Nažalost svrstali su nas u ISTOČNE zemlje što za nas nije bilo prihvatljivo.
Strateška orijentacija postaju mobilne komunikacije koje ubrzo zauzimaju polovicu ukupnog prometa naše firme. Time se jačaju pozicije u firmi SONY, a što rezultira činjenicom da je naša firma postala jedan od najvećih autoriziranih distributera u Republici Hrvatskoj, a u izvoznom poslovanju pojačana je prisutnost na tržištu Bosne i Hercegovine. 
Već sljedeće, 1999. godine, promet opremom i priborom za mobilne komunikacije čini oko 65% ukupnog poslovanja naše firme. Za takav poslovno trgovački omjer najzaslužniji je dolazak novog GMS operatera na Hrvatsko tržište. Naravno , riječ je o VIP-NET-u, koji je upravo našu firmu odabrao kao jednog od pet strateških partnera u Republici Hrvatskoj. S navedenim operaterom potpisan je ugovor o ekskluzivi , tj. zabrani poslovanja s ostalim operaterima. U 2002. godini raskidamo ugovor  te počinjemo poslovanje i s drugim operaterom HT-Cronet-om, pošto je gubitak u našem maloprodajnom poslovanju postao značajan. Naši kupci u Hama centrima tražili su kompletnu uslugu svih operatera. Danas u našim maloprodajama pružamo usluge svih operatera, kao jedna od malobrojnih firmi u Republici Hrvatskoj.

U godini 2006. naša firma postaje zastupnik tvrtke PLANTRONICS za sva tržišta ex. Jugoslavije.

Kuda idemo?

Prodaja velikog broja mobilnih komunikacijskih uređaja prouzročila je obogaćivanje ponude u dijelu klasične telefonske tehnologije, a što dovodi do povezivanja naše firme s tvrtkom SIEMENS.
Time naša firma dolazi do punog izražaja u prodajnom smislu, a inicira i povećanje broja poslovnih partnera na oko 400 većih i manjih firmi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Vlastita mreža organizatora prodaje nadopunjuje eventualne tržišne nepokrivenosti. Prema procjenama svjetskih stručnjaka za razvoj tržišta, promet opremom i priborom za mobilne komunikacije u izuzetnom  je uzlazu, što se jednim dijelom zahvaljuje potrebom za internet pristupima i preko mobilne mreže.
Zato će naša firma u 2000. godini, kao i u narednih dvije do pet godina najznačajniji dio poslovanja od oko 75% usmjeriti prema osiguravanju sve suvremenije opreme za mobilna komunikacijska sučelja. Daljnje širenje vlastitih maloprodajnih poslovnica, jače povezivanje s tvrtkama VIP-NET, HT-mobile, trećim GSM operaterom i SIEMENS-om, proširenje ponude na sve proizvode mobilnih, stacionarnih i internet komunikacija bit će glavna poslovna obilježja vremena koje je pred nama. Kroz maloprodajnu mrežu naša firma će i nadalje nuditi, uz artikle iz vlastitog zastupstva i izbor robe poslovnih partnera:  KODAK, KONICA,  NIKON, OLYMPUS, PANASONIC, SONY, TDK i ostalih.

U veleprodaji je naša orijentacija pokrivanje svih velikih trgovačkih sistema preko naših organizatora prodaje, te praćenje istih u njihovom širenju. Trenutno smo prisutni u svim velikim trgovačkim sistemima kao što su: Metro, Getro, Mercator, Kaufland, Ipercoop, Merkur, Lesnina, Elektromaterijal, Plodine, Pevec itd.

Regionalni predstavnici zaduženi su za pokrivanje svih kupaca na svome teritoriju, osim velikih trgovačkih sistema koje pokriva naša firma kao generalni zastupnik tvrtke Hama za Republiku Hrvatsku.

Sadašnjost i budućnost

Sada u 2010 godini imamo pokriveno kompletno tržište sa regionalnim organizatorima prodaje u Republici Hrvatskoj , te osim Hama programa zastupamo firme Sanus, Mobicool i EasyPix. Radimo sa svim trgovačkim centrima te smo jedan od većih dobavljača potrošačke elektronike na našem tržištu. Našeg principala firmu Hama zastupamo na tržištima BiH, Makedonije i Kosova te smo trenutno u fazi organiziranja poslovanja u Albaniji, putem naših distributera za navedene zemlje.

Od širenja maloprodaje smo morali odustati, pošto se ta ideja direktno kosila sa širenjem veleprodaje. U zadnjih nekoliko godina zatvorili smo sve maloprodaje osim Hama centra, Masarykova 13, Zagreb koju smo u međuvremenu preuredili u modernu maloprodaju na dvije etaže.

 

U budućnosti planiramo daljnje širenje veleprodaje na tržišta Slovenije, EU i ostala tržišta pogotovo putem Internet prodaje.

Pravni podaci tvrtke

PRO-TRADE d.o.o.

Matični broj: 080046074
OIB: 20429317317
Registarski sud: Trgovački sud u Zagrebu
Tvrtka: PRO-TRADE, unutarnja i vanjska trgovina i zastupstva, d.o.o.
Skraćena tvrtka: PRO-TRADE, d.o.o.
Sjedište: Zagreb, Frankopanska 22
Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću
Temeljni kapital: 383,400.00 kuna uplaćen u cijelosti
Žiro-račun (RBA banka): RBA 2484008-1102831017
S. Bajde: Funkcija - jedini osnivač i direktor d. o. o.