Vaša košarica je trenutno prazna.
 1. Početna
 2. Hama blog
 3. Internet kupnja u doba koronavirusa – sigurnija kupnja!

Internet kupnja u doba koronavirusa – sigurnija kupnja!

Obzirom na to da uslijed pandemije koronavirusa češće ostajete kod kuće ili radite od kuće, vjerojatno se pitate je li sigurno naručivati putem internet trgovine. Odgovor je, barem za sada, potvrdan. U ovom trenutku nema dokaza da se virus SARS—CoV-2 može prenositi putem ambalaže, iako se zna da bakterije opstaju na površinama i do devet dana. Veći je mogući problem prenošenje novog koronavirusa od osobe koja isporučuje kupcu ili obrnuto – putem kašlja, čestica zraka ili nekog drugog izravnog kontakta.


 
Stoga smo mi u HAMA centru kao društveno odgovorno poduzeće u suradnji s našim skladišnim centrom (ALCA, Zagreb) te dostavnim službama (GLS i Intereuropa) poduzeli preventivne radnje u skladu s preporukama mjerodavnih službenih tijela vezano uz koronavirus (SARS—CoV-2). Sigurnost svih naših zaposlenika i kupaca na prvom je mjestu, te su u tu svrhu donesene određene preventivne mjere.
 
Neke od poduzetih preventivnih mjera:
 • Definirane su kritične točke dodira na ulazu robe, dokumenata i osoba u skladišne prostore, te je minimiziran ili u potpunosti spriječen fizički kontakt
 • Ograničeno je kretanje vanjskih partnera unutar kruga logističkih centara
 • Postavljena su sredstva za dezinficiranje na svim odjelima logistike
 • Svi djelatnici logistike koriste zaštitne rukavice
 • Uvedeno je obvezno dezinficiranje na kraju smjene: viličara, pocket uređaja i garderoba
 • Svi su vozači zadužili rukavice, masku i sredstvo za dezinfekciju
 • Dostava robe obavlja se isključivno na način da vozač ima masku i rukavice
 • Poštuje se privatan prostor svake osobe od najmanje 1m
 • Uvedena je obveza ostanka kod kuće i javljanje epidemiologu ukoliko djelatnik ima neki od simptoma: kašalj, temperatura, kratak dah ili ako je bio u kontaktu sa osobom za koju je utvrđeno da je zaražena koronavirusom
Novo - od 23. ožujka GLS dostavlja beskontaktno, bez potrebe za potpisivanjem preuzimanja!Što vi možete učiniti?

 
Kako bi još više umanjili mogućnost prijenosa virusa, apeliramo na vas da, ukoliko ste u mogućnosti, robu platite unaprijed, odnosno prilikom same Internet narudžbe (internet bankarstvom ili kreditnom karticom) kako bi mogli ostvariti beskontaktnu isporuku.
 
napomenu kod narudžbe molimo navedite želite li vozača koji dostavlja paket sresti na ulaznim vratima, na pločniku ili ne želite nikakav kontakt, već da vam paket bude ostavljen pred vratima.
 
Mi ćemo za svaku dostavu uključiti obvezno kontaktiranje dostavljača prema kupcu, tako da bi vas svi naši dostavljači prije same isporuke trebali kontaktirati na telefon.
 
Ukoliko ste bolesni, u karanteni ili samo ostajete unutra kako biste sačuvali zdravlje, molimo da ne naručujete robu, odnosno naručite je na adresu nekoga s kime ste dogovorili preuzimanje na vaše ime.
 
Odmah operite ruke
 
Molimo vas da odmah nakon preuzimanja paketa operete ruke u sapunu i toploj vodi u trajanju od najmanje 20 sekundi i izbjegavajte dodirivanje lica nakon što paket unesete u kuću.
 
Ukoliko paket ipak plaćate pouzećem, obavezno operite ruke nakon što dodirnete bilo koji račun ili novac. Ukoliko preuzimanje robe morate potpisati, koristite vlastitu olovku i, opet, operite ruke nakon toga.
 
Molimo vas da naručujete robu samo ako ste sigurni da ćete ju preuzeti jer svako nepreuzimanje robe povećava obujam posla našim dostavljačima i logistici te ih dovodi u veću opasnost za širenjem virusa.
 
Hvala vam. Želimo vam sigurnu kupnju i dobro zdravlje!